Betongkurser för alla!

Vill du unna dig en hel helg med kreativitet – då kommer du att stortrivas på TEMAKURSERNA.
För företaget eller kompisgänget passar det kanske bättre med en GRUPPBOKNING. Då kommer vi överens om datum, tider och innehåll.
Betonggjutning har verkligen blivit något som intresserar de allra flesta, både killar och tjejer i alla åldrar. I min stora ateljé är det enkelt att vara kreativ – här finns alla verktyg, material till formar, tonvis med betongsäckar och rejäla gjutbänkar. Och vädret spelar absolut ingen roll:)))

Temakurser

7-8 APRIL, TILLVERKA EGNA FORMAR

Det finns många olika material och sätt att göra formar på. Vi tillverka egna formar i plastskivor och frigolit. Bordskivor, ljusstakar och bokstäver – det finns oändliga möjligheter. Läs mer under respektive kurs på BOKA BETONGKURS

28-29 APRIL, BORDSKIVA, SLIPA & BEHANDLA

Vi går djupare in på kunskap om betongbord, där man gärna vill ha en perfekt och tålig finnish. Förutom Temat finns det tid till andra ideér och föremål som beskrivs i "Tillverka egna formar". Läs mer under respektive kurs på BOKA BETONGKURS.

19-20 MAJ, BETONG & UTELIV

Vi fokuserar på funktionella saker på uteplatsen. Gjut ett fikabord eller utekök med hål för diskho. Ett vackert fågelbad, häftiga vinglas och tuffa krukor.

VAR: I min stora betongateljé (130m2) i Mölnlycke

TIDER: Lördag 9-17, söndag 11-15

PRIS: 1 600 kr 

VAD INGÅR: All betong du behöver, och det brukar gå åt en hel del!!! Den stora blandaren gör grovjobbet så att du kan fokusera på att gjuta.
Material till ditt TEMA ingår plus en massa samlade saker att gjut i, att dekorera med och bygga egna formar av.
Smarrig lunch och kaffefika på lördag.
Smörgåsbuffé på söndag. Meddela om du har någon allergi.

Vi brukar bli 10 deltagare. Betongen kan formas av redan nästa dag tack vare tillsatsmedel (RAPID) som snabbar upp processen. Passa på att inspireras och imponeras av varandra!!!

FORMER.NU´S DESIGNADE GJUTFORMAR:
Plastformarna som säljs på webshoppen ingår inte i kursavgiften på TEMAKURSERNA. Däremot lånar ni begagnade formar på GRUPPBOKNING. Nya gjutformar och betongprodukter finns att köpa på kursen med 10 % rabatt.

KURSLEDARE: Cattis Steffensen

Cirka 100 ton betong har blivit föremål i min 130m2 ateljé sen 2005. På senare år har jag fokuserat mer på att inspirera andra och översätta professionell betongkunskap till hobbynivå. Det har resulterat i en kollektion med gjutformar, betongprodukter och en bok – "Kokbok för betong".

Gruppbokning (enligt dina önskemål)

Grupperna kan vara mellan 7-20 personer (minimipris för en kurs är 3.500 kr –500 kr/person). En kurs är alltid två dagar, eftersom betongen måste bränna.

På dessa kortare kurser är det enklast att lånar begagnade formar (ett urval av de jag säljer på webshoppen)
Dag 1: 3 timmar på "Gjutdagen" 
På 3 timmar hinner ni gjuta mycket – varsin bordskiva, ett fågelbad, en kruka, en ljusstake, grytunderlägg och tavlor. Det brukar blir 5-10 saker per person.

Dag 2: 2 timmar på "Avformningsdagen" 
Vi formar av alla föremål och tar bort gjutskägget:) Alla diskar sina formar.

Läs mer under BOKA BETONGKURS

TIDER: Två tillfällen, enligt överenskommelse

PRIS: Fråga efter offert

gå till BOKA BETONGKURS

På svenska In English